Yatalak hastalara evlerinde reçete yazilabilecek

Yatalak hastalara evlerinde reçete yazilabilecek

Bayrakli Belediyesi ve Esrefpasa Hatanesi'nden is birligi: Evde hasta bakiminin kapsami genisledi, yatalak hastalara evlerinde reçete yazilabilecek

Saglik alanindaki çalismalariyla fark yaratan Bayrakli Belediyesi, Izmir Büyüksehir Belediyesi Esrefpasa Hastanesi ile is birligi protokolü imzaladi. Buna göre evde verilen ücretsiz saglik hizmetlerinin kapsami genisletildi. Önceden sadece yönlendirmeler yapilabilen hastalarin artik pansumanlari, yara tedavileri iki saglik kurulusu doktorlari tarafindan organize edilerek, reçeteleri yazilabilecek. Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, “Imzaladigimiz protokol ile saglik kuruluslarina gitmekte zorlanan vatandaslarimizin tedavilerini evlerinde gerçeklestirerek gerekli durumlarda da Esrefpasa Hastanesi’ne nakillerini saglayacagiz” dedi.



EVDE TEDAVI, RAPOR VE REÇETE IMKANI

Bünyesindeki iki saglik evi ve 6 agiz-dis klinigi ile her yil binlerce ilçe sakinine ücretsiz saglik hizmeti veren Bayrakli Belediyesi, Izmir Büyüksehir Belediyesi Esrefpasa Hastanesi ile is birligi protokolü yapti. Bu kapsamda 75’inci Yil Mahallesi’ndeki saglik evi içine yeni doktor odasi yapilacak ve burasi evde bakim hizmetinin hareket noktasi olacak. Bayrakli Belediyesi ve Esrefpasa Hastanesi is birligi protokolü geregi görevli doktorlar ev ziyaretlerinde; saglik kuruluslarina gidemeyen, yatalak, engelli veya yasli hastalarin yara bakimlarini, pansumanlarini, enjeksiyonlarini yaparak ilaçlarini yazabilecek ve kronik hastaliklarla ilgili rapor düzenleyebilecek. Evde saglanamayan hizmetler için de Esrefpasa Hastanesi’ne nakil islemleri ücretsiz gerçeklestirilecek. Bu hizmetten faydalanmak isteyenler mesai saatleri içinde 0232 353 17 32 ve 0232 341 31 31 telefon numaralarindan randevu ve bilgi alabilecek. 

BAYRAKLI’DA ‘HERKES IÇIN SAGLIK’

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal “Toplum sagligi öncelikli konularimizdan biri. Vatandaslarimizin ücretsiz, esit ve adil saglik hizmetlerinden faydalanmasini önemsiyoruz. Bu kapsamda saglik kuruluslarina gitmekte zorlanan yasli, yatalak, veya engelli yurttaslarimiza evlerinde verdigimiz saglik hizmetlerinin kapsamini Esrefpasa hastanemizle yaptigimiz is birligi kapsaminda genislettik. Bayrakli’da herkes için saglik parolasiyla hizmetlerimizi büyüterek sürdürüyoruz” dedi.