Yegenine cinsel istismar iddiasiyla tutuklandi, tahliye edilince davul zurnayla karsilandi

Yegenine cinsel istismar iddiasiyla tutuklandi, tahliye edilince davul zurnayla karsilandi

Mardin'in Kiziltepe ilçesinde, 17 yasindaki yegeni Z.Ç.'ye cinsel istismarda bulundugu iddiasiyla tutuklu oldugu cezaevinden, tutuksuz yargilanmak üzere tahliye edilen Osman Ç., (28) ailesi tarafindan kapida davul zurna ile karsilandi.

Olay, geçen yil 5 Temmuz’da Kiziltepe ilçesinde meydana geldi. Isviçre’de yasayan Z.Ç. tatil için dedesinin Kiziltepe’deki evine geldi.

Z.Ç., iddiaya göre burada amcasi Osman Ç. tarafindan 2 gün boyunca cinsel istismara ugradi. Z.Ç. durumu anlattigi ablasiyla karakola giderek sikayetçi oldu.

SPERM ÖRNEKLERI TESPIT EDILDI

Polis ekiplerince gözaltina alinan Osman Ç., emniyetteki ifadesinin ardindan adliyeye sevk edildi. Osman Ç., çikarildigi mahkemece serbest birakildi. 2 ay sonra gelen adli tip raporunda, Osman Ç.’nin odasinda sperm örnekleri ve mendilde de Z.Ç.’ye ait kan örnekleri tespit edildi.

Bunun üzerine tekrar gözaltina alinan Osman Ç., çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DAVUL ZURNAYLA KARSILANDI

Yaklasik 4 ay boyunca cezaevinde tutuklu kalan Osman Ç., 13 Ocak’ta ilk kez hakim karsisina çikti. Mardin 5’inci Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk durusmada, Osman Ç.’nin adli kontrol sartiyla serbest birakilmasina karar verildi.

Mardin E Tipi Kapali Cezaevi’nden tutuksuz yargilanmak üzere tahliye edilen Osman Ç., kapida yakinlari tarafindan davul zurna ile karsilandi. Karari duyan Z.Ç. ise intihara kalkisti.

“TÜM DELILLER OLMASINA RAGMEN SERBEST BIRAKILDI”

Z.Ç’nin avukati ve Mardin Kadin Haklari Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Dilan Koç, çocugun nitelikli cinsel istismari konusunun, son zamanlarda ülkenin kanayan yarasi haline geldigini ve müvekkilinin de 17 yasinda bir çocuk oldugunu ifade ederek, sunlari söyledi;

*Isviçre’de yasamini sürdürürken Kiziltepe’de dedesinin evine geliyor. Gayet dogal bir sekilde burada hiç beklemedigi bir sekilde amcasinin cinsel istismarina ugruyor. Müvekkil, bunu söylemeye bile çekiniyor. Ablasi bunun farkina variyor. Ablasi bunun farkina vardigi zaman anlattiriyor.

*Ablasiyla birlikte sikayet yoluna basvuruyor. Olay bu sekilde meydana geliyor. Olayin üzerinden 20 gün geçmesi sebebiyle sanik amca serbest birakiliyor. Buna dayanamayan müvekkil intihar girisiminde bulunuyor ve kurtariliyor.

*Olayin üzerinden 2 ay geçtikten sonra olay yeri inceleme yapildigi için rapor aliniyor. Bu rapor üzerine aslinda sanigin bu suçu isledigi sabit hale geliyor. Biz tekrar avukatlari olarak basvuruda bulunduk. Sanik rapor üzerine, 2 ay sonra tutuklandi.

*Yaklasik 4 aydir da tutuklu bulunmaktaydi. Ancak bu ayin 13’ünde yapilan ilk durusmada sanik bütün bu deliller olmasina ragmen mahkeme tarafindan serbest birakildi. Bunun sonrasinda müvekkilim üzüntü yasadi ve yine intihar girisiminde bulundu.

“ZAFERMIS GIBI DAVULLARLA ZURNALARLA KARSILANDI”

Savcinin ilk durusmada esas hakkinda mütalaasini açikladigini ve sanigin en agir sekilde cezalandirilmasini istedigini dile getiren Koç, sunlari söyledi;

*Hatta iddianamede eksiklik olarak görülen kisiyi hürriyetinden yoksun kilmanin, nitelikli halinden de suç duyurusunda bulunulmasini istedi. Bununla birlikte sanigin tutukluluk halinin devamina da karar verilmesini istedi. Ancak maalesef heyet tarafindan bu talepler reddedildi. Sanik tahliye edildi. Itirazimizi degerlendirmek üzerine basvuruda bulunacagiz.

*Itiraz dilekçesi üzerine sanigin tutuklanmasini umuyoruz. Maalesef ki tahliyenin gerçeklestigi günün aksaminda biz de bu görüntüleri gördük. Müvekkilin annesinin ve ailesinin bundan derin bir üzüntü yasadigini gördük.

*Sanik, dogru yapmis gibi davullarla zurnalarla karsilandi. Bu mecazi anlamda anlatilan bir sey degil. Ciddi anlamda davul ve zurnayla karsilandi. Mahkemenin tahliye karari, zafermis gibi algilanarak bu sekilde gerçeklesti.

TECAVÜZÜ ANLATTIKTAN SONRA INTIHAR GIRISIMINDE BULUNMUS

Z.Ç.nin (17) ablasi Pervin S., yasanilan dehseti söyle anlatti;

*Kiz kardesim bu olaydan bir hafta sonra Adana’ya, yanima geldi. Yemek yemiyordu, sinirli davraniyordu ve tavirlari çok degismisti. 24 Temmuz gecesi, kiz kardesimin cep telefonu çaldi. Ben de Bu saatte seni kim arar? diye sordum. Amcamin aradigini söyledi ve ben de ona Amcan kötü biri, daha önce bir kiza tecavüz etti dedim.

*Kiz kardesim bir anda aglamaya basladi ve diger odaya geçti. Ben de arkasindan gittim ve ona sorular sormaya basladim. Aglama siddeti artti, sürekli terliyordu.

*Sonra amcamin, kendisine tecavüz ettigini söyledi. Soka girdim ve durumu esime anlattim. O sirada kiz kardesim banyoya girdi. Kapiyi çaldim ancak ses vermedi. Esim kapiyi kirip içeri girdiginde, kiz kardesimin bileklerini kestigini ve kanlar içerisinde oldugunu gördüm.

DAVUL ZURNAYLA KARSILANINCA SINIR KRIZI GEÇIRDIM

Kiz kardesinin tedavisinin ardindan amcasi Osman Ç.yi aradigini ve agzindan laf almaya çalistigini anlatan Pervin S. sunlari söyledi;

*Osman Ç., hiçbir sekilde cevap vermedi bana. Ben de 28 Temmuz günü Mardin’e giderek sikayetçi oldum. Polis, Osman Ç.nin evine baskina gitti ancak onu bulamadi. Osman Ç., ertesi gün kendisi gidip teslim olmus ve ifadesinin ardindan serbest birakilmis.

*Kiz kardesim bunu ögrenince 40 tane hap içip, intihar girisiminde bulundu 14 Eylülde Osman Ç.nin odasindaki yataktan, paspastan, halidan alinan örneklerin DNA raporunda, kiz kardesime tecavüz edildigi ortaya çikti.

*Daha sonra Osman Ç., tutuklandi ve yaklasik 4 ay tutuklu kaldi. Osman Ç., geçtigimiz günlerde görülen davanin ardindan serbest birakildi ve ailesi tarafindan davul ve zurnayla, zilgitlarla karsilandi. Bunu görünce sinir krizi geçirdim.

“ADALETIN YERINI BULMASINI ISTIYORUM”

Adaletin yerini bulmasini ve Osman Ç.nin tutuklanmasini istedigini kaydeden Pervin S., Verilen bu karar beni ve ailemi çok yipratti. O gün kiz kardesim, yine intihara kalkisti. Psikolojisi bitmis durumda. Odasindan çikmiyor. Annem, kiz kardesim intihar etmesin diye odasinin önünde oturuyor. Ortada DNA raporu var. Buna ragmen nasil serbest birakilir? Tecavüzlerin son bulmasini, sorumlularinin da cezasini çekmesini istiyorum diye konustu. DHA