Medya takip kurumu Ajans Press, türk mutfagi ile alakali basina yansiyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press dijital basin arsivinden derledigi bilgilere göre 2020 yilindan bugüne kadar Türk Mutfagi ile alakali basina 3 bin 307 haber yansidigi tespit edildi. Adana kebap ile çikan haber adedi ise 285 olurken, köfte ile alakali 5 bin 593 haber oldugu kaydedildi.
Ajans Press’in, TasteAtlas verilerinden elde ettigi bilgilere göre, dünyanin en iyi geleneksel yemekleri belli oldu. Böylelikle Türkiye’den birbirinden güzel 5 lezzetin listede yer aldigi saptanirken, birinci siraya Italya’dan Margherita pizzanin yerlestigi kaydedildi. Ikinci siraya ise en sevilen lezzetlerimizden Adana kebap yerlesirken, üçüncü sirada Japonya’dan Ramen (Eriste) yer aldigi kaydedildi. Türkiye’den listeye giren diger lezzetler ise; biber dolmasi, sarma, köfte ve döner olarak görüldü.