YENI ASGARI ÜCRET IÇIN KRITIK GÜN YARIN

Asgari Ücret Tespit Komisyonu asgari ücrete yapilacak ara zam gündemi ile bir araya geldi. Hükümet , isveren ve isçi temsilcilerinin katildigi görüsmelerin yarin tamamlanmasi bekleniyor. Görüsmelerin tamamlanmasinin ardindan asgari ücrete yapilacak ara za

Gündem 29.06.2022 15:39:01 0
YENI ASGARI ÜCRET IÇIN KRITIK GÜN YARIN


Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete ara zam gündemiyle toplandi. Toplanti öncesinde hükümet, isçi ve isveren temsilcileri açiklamalarda bulundu.


Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, "Ben çalisma hayatinin temsilcilerine, emekçilerin temsilcisi olan Türk-Is mensuplarina hem de isveren sendikasi TISK'in mensuplarina tesekkür ediyorum. Türkiye, tarihi bir asgari ücret sözlesmesine imza atmis bulunuyordu. Bundan bütün çalisanlar hatta, orta sinif da memnun olmustu. Asgari ücret, sadece asgari ücretlilerle sinirli degil, toplumsal etkileri var. Bir is yerinde asgari ücret belirlenince, çalisanlarin ücreti de yukariya dogru çekiliyor. Asgari ücretin sinirli etkisi olmadigini görmemiz lazim" dedi.

TÜRK-IS: YASAL DÜZENLEME IHTIYAÇ

Türk-Is Baskani Ergün Atalay, "Sayin Bakanim, özellikle uzun yillar sonra asgari ücretle ilgili bir toplanti yapiyoruz. Bu son 5 aydir enflasyonda olan, gidada olan yüksek artistan kaynakli bir is. Enflasyon ortada. Enflasyon çerçevesinde dar gelirliyi, asgari ücretliyi nefes aldiracak bir düzenleme olur temennim odur. Benim de TISK'in degerli baskani kardesimin de düsünmesi lazim. Burada yüzde 86'si örgütsüz bir toplumda, öyle bir noktaya geliyor, herkes asgari ücretli sözlesme. Burada bir yasal düzenlemeye ihtiyaç var" dedi.

TISK: DENGELI BIR RAKAMDA ANLASILIR

TISK Baskani Özgür Burak Akkol, "Ben de bu sürecin ülkemiz adina, çalisan kesim adina, isçiler adina hayirli olmasini temenni ediyorum. Vatandaslarimizin beklentisi var. Üçlü mutabakatla, hem isçi, hem devletimizin hem de isletmelerimizin, isveren mutabakati ile ara zamda mutabik olduk. Buraya severek isteyerek geldik. Dengeli bir rakamda anlasacagimizi ümit ediyorum. Saygi ve selamlarimi sunuyorum" dedi. 





Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °