Yeni Foçalilar Sokak canlari için bir araya geldi

Yeni Foçalilar Sokak canlari için bir araya geldi

Gündem 28.12.2020 06:06:49 0
Yeni Foçalilar Sokak canlari için bir araya geldi

17 Haziran 2019 - Geliri, sokak hayvanlarinin beslenme ve tedavileri için kullanilmak üzere yemek de bulusan yeni Foçali hayvan severler, hayvan haklari ihlallerine karsi mücadele etmek üzere bir araya gelmis gönüllülerden olusuyor.

2 yildir sokak canlari için mücadele eden gönüllüler, kendi aralarinda toplanip sokak canlarinin yasam sartlarinin düzenlenmesi ile ilgili faaliyetlerde bulunuyorlar.

Hiçbir yerden maddi destek almadan kendi çabalari ile sokak hayvanlarina destek olmaya çalisan grup son olarak Nisan 2019 tarihindeki hesaplamaya göre 2 ton civarinda kuru mama desteginde bulundular, bununla birlikte Kisirlastirma ve özel kliniklerde tedavi ettirdikleri hayvanlarin giderlerini karsiladilar.

Yeni Foça Hayvan Severler
Yeni Foça Hayvan Severler

Grup baskani Serhat Güner “ Grubumuzun üyelerinin tamami emekli ve kendi olanaklari ile sokak hayvanlari için çabalayan kendi hayatindan feragat ederek sokak hayvanlarina destek olmaya çalisan iyi niyetli insanlardir” seklinde konustu.

Foça hayvan barinagi ile ilgili bir takim çalismalarindan bahseden Grup üyesi Aydan Akça Ilhan,  “Barinaga ortalama maliyeti 10Bin-TL olan 60 adet kulübe yaptirdik, barinagin ön betonlamasi, yavrular için bir bölüm, yine barinagin revir bölümünün çati onarimi, badana ve çevre temizligi yaptirdik. Barinakla ilgili çalismalarimizin yaninda bag arasinda yasayan zor durumdaki hayvan severlere mama ve maddi yardimda bulunduk”

Yenifoça hayvan dostlari
Yenifoça hayvan dostlari

Bununla birlikte yeni Foça beldesinde yaz aylarinda açilan “GECE PAZARI” ‘nda stant açip 2.el giysi, kitap, taki vs. satisi yaparak elde edilen gelirle barinaktan kurtarilan hayvanlarin pansiyon ve tedavi ücretlerini karsiladiklarini belirttiler. 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °