"Yeni Saglik Tesisi” müjdesi

"Yeni Saglik Tesisi” müjdesi

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
"Yeni Saglik Tesisi” müjdesi

Çesme Belediyesi, 2020 yili Ocak Ayi Olagan Meclis Toplantisi'nda Ilica’da Çesme Belediyesi'ne ait dükkanlarda 365 gün 24 saat hizmet verecek olan yeni bir saglik tesisi yapilmasina karar verildi. Baskent Üniversitesi Hastanesi ile isbirligi yapilacagini belirten Çesme Belediye Baskani M. Ekrem Oran, Ilica’da yillardir atil durumda bulunan Topan Banyosu’nun da fizik tedavi amaçli kullanilacagini dile getirdi. 

Çesme Belediyesi, 2020 yili Ocak Ayi Olagan Meclis Toplantisi 1. Bilesimi gerçeklestirildi. Çesme Belediye Baskani M. Ekrem Oran'a, Ilica’da Çesme Belediyesi'ne ait dükkanlarda 365 gün 24 saat hizmet verecek olan yeni bir saglik tesisi açilmasi oy birligi ile yetki verildi. Baskan Oran, artan nüfus ile birlikte Çesmeliler’e daha iyi hizmet sunmak amaciyla yeni açilacak saglik tesisi için Baskent Üniversitesi ile isbirligi yapilacagini belirtti. 

“12 ay hizmet verecek bir saglik tesisi yapilmasini istiyoruz”

Ekrem Oran, “Biz Çesme’de yeni bir saglik tesisi olmasini hayal ettik ve bu dogrultuda yaptigimiz görüsmelerde de Baskent Üniversitesi ile belli bir noktaya geldik. Burada 12 ay hizmet verecek bir saglik tesisi yapilmasini istiyoruz. Vatandaslarimizi artik Urla’ya, Dokuz Eylül Hastanesi’ne göndermekten kurtaracak, bünyesinde Fizik Tedavi, Kardiyoloji ve birçok uzmanlik gerektiren bransin olacagi bir hastanenin Çesmeliler’in hizmetine girmesi için gerekli adimlarimizi attik. 10 dakikanin bile kiymetli oldugu bir kalp krizinde Ilica’da elimizin altinda bir Kardiyoloji Bölümü olacak” dedi.

Atil “Topan Banyosu” fizik tedavi amaçli kullanilacak

Ilica’da belediyeye ait 25 bin metrekare alanda termal su tesislerinin bulundugu Topan Banyosu’nun yillardir atil durumda oldugunu ve bu yeni saglik tesisinde fizik tedavi amaçli kullanilacagini dile getiren Baskan Oran, “Yillardir atil durumda bulunan binalarimizin tadilatlarini Baskent Üniversitesi Hastanesi yapacak. Bakanliktan gerekli ruhsatlari alacak. Cebimizden bir lira çikmadan Çesme halkinin emrine SGK anlasmali bir saglik tesisi kazandiriyoruz. Hepimizin fizik tedaviye ihtiyaci oluyor. Bu ayni zamanda Ilicamiz’da bir hareket olusturacak. Çesmeli hemsehrilerimize hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum” diye konustu.


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °