YENI SAKRAN'DAN KANALIZASYON ISYANI

YENI SAKRAN

Yeni Sakran'in Kanalizasyon yatirimi yilan hikâyesine döndü. Vatandas Izmir Büyüksehir Belediyesi'nden kanalizasyonun yapilmasini istiyor.

Izmir- Çanakkale yolu üzerinde bulunan ve Izmir’in en çok tercih edilen sayfiye mahallelerinden Aliaga’nin Yeni Sakran Mahallesi’nde vatandaslar uzun yillardir Izmir Büyüksehir Belediyesi’nden kanalizasyon yatirimini bekliyor.2 yil önce Aliaga’da Muhtarlarla bir toplanti düzenleyen Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in “En geç 2022 Subat'ina kadar kazmayi vuracagiz” dedigi kanalizasyon yatiriminda bugüne kadar bir gelisme yasanmadi.

MUHTAR YILDIZ, “KANALIZASYON IÇIN DAHA NE KADAR BEKLEYECEGIZ?”

Yeni Sakran Muhtari Metin Yildiz  Izmir Büyüksehir Belediyesi, IZSU ve ilgili kurumlara kanalizasyon yatirimi ile ilgili defalarca dilekçe verdigini ama olumlu bir yanit alamadigini belirtti. Mahalle Muhtari Metin Yildiz, “Tunç Soyer Baskanimiz 2 yil önce Aliaga’da yapilan Muhtarlar toplantisinda Yeni Sakran’in Kanalizasyon altyapisinin en fazla 2 yil içinde yapilacagini söyledi. Ancak 2 yil da bitti yapilmadi. Daha ne kadar bekleyecegiz?” diye konustu.

Kanalizasyon olmadigindan vidanjör ücretlerinin vatandasin belini büktügünü söyleyen Muhtar Yildiz, Izmir Büyüksehir Belediyesi'nden soruna çözüm bulmasini ve Kanalizasyon yatirimina baslamasi çagrisinda bulundu. 


Muhtar Yildiz ,''Vatandasimizin büyük magduriyeti var. Vidanjör hizmetlerinin maliyeti çok yüksek. Kanalizasyon olmamasi emeklilerimizin yogun olarak yasadigi mahallemizde büyük bir ekonomik sosyal soruna neden oluyor. Kanalizasyon altyapisinin Izmir Büyüksehir Belediyemiz tarafindan Biran önce yapilarak Yeni Sakran Mahallemizin hak ettigi modern bir turizm beldesine dönüsmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandi.

''TUNÇ SOYER BASKAN MAHALLEMIZE HIÇ GELMEDI'' 

Mahalle Sakinlerinden Bekir Bektas  verilen sözlerin yerine getirilerek vatandasin magduriyetinin giderilmesini istedi. Bektas, “2019 senesinde Belediye seçimlerinde Tunç Soyer’in aday oldugunda Baskan Aziz Kocaoglu Yeni Sakran’a kanalizasyonun yapilmasi konusunda mahalle halkimiza söz verdiler. Fakat bugüne kadar bu sözler gerçeklesmedi. Tunç Soyer Baskan bugüne kadar mahallemize gelerek bu konuda mahalle sakinlerinden bir bilgi almadi. Bizim nüfusumuz artiyor, altyapi sorunlarimiz sürekli büyüyor. Izmir Büyüksehir Belediyemizden biran önce Kanalizasyon sorunumuzun çözülmesini bekliyoruz. dedi.