Tarih: 28.06.2021 14:48

YENILENEBILIR ENERJI EGITIMI YARISMASININ KAZANANI FOÇA

Facebook Twitter Linked-in

Izmir’in Foça Ilçesi’nde bulunan Cemil Midilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) ögrencileri Rüzgar Türbini Egitimi Yarismasi’na damga vurdu.  8 ayri meslek okulundan 25 grubun katildigi yarismada Foçali’lar ilk üç sirayi elde ederek büyük basarinin sahibi oldular.      

Izmir’de faaliyet gösteren bir yenilenebilir enerji firmasi (Nordex  Enerji A.S.), Izmir Kalkinma Ajansi (IZKA) ve Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü’nün ortaklasa düzenledigi yarismaya 4’er kisilik 25 proje grubunda toplam 100 ögrenci katildi.  Gruplara dagitilan arastirma konulari ögrenciler tarafindan bir aylik sürede arastirildi. Konu ile ilgili sunumlar hazirlandi. Hazirlanan sunumlar online ortamda (Nordex Enerji) firma uzmanlarina takdim edildi. Foça Cemil Midilli MTAL’den yarismaya katilan üç ayri ögrenci grubu, degerlendiricilerden tam not alarak ilk üç sirayi elde etti.

ÖDÜLÜN ILK ASAMASI EGITIM

Foçali 12 ögrenci basarilarinin ilk ödülü olarak Swiss Otel Izmir’de bugün baslayan (28 Haziran 2021) ve 2 Temmuz Cuma gününe kadar sürecek Rüzgar Türbini Enerjisi  Egitimi’ne basladi. Egitimi basariyla bitirenler para ödülüyle birlikte ilgili firmada 6 ay staj yapma hakki da elde edecek.

Foça Cemil Midilli MTAL Müdürü Hüseyin Muslu yenilenebilir enerji alanina yönelik egitimlere büyük önem verdiklerini basarinin bu alanda yapilan çalisma ve egitimlerin sonucu geldigini söyledi. Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alan Sefi Ali Çobanöz, alan ögretmenleri Yesim Emen ve Bilginer Koç’un arastirma süreçlerinde ögrencilere rehberlik ettigini belirten Muslu; “ Bu tür yarismalar  ögrencilerin ögrenme süreçlerindeki ilgilerini ve çabalarini artirmak açisindan çok önemli. Çalismalar ögrenciler tarafindan yüksek bir motivasyonla yürütülüyor. Bilimsel arastirma yapma ve sunum becerileri gelisiyor. Özgüvenleri artiyor. Bünyemizde benzer faaliyetler artarak devam edecektir.” Dedi.

FIRMA IÇIN HAZIR ELEMAN ÖGRENCI IÇIN GARANTI IS

Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alan ögretmenleri ise; özel sektörde faaliyet gösteren firmalarin egitim kurumlarina yönelik düzenleyecekleri bu türden girisimlerin kesinlikle olumlu karsiliklar bulacagini ve sonucun firma için çalismaya hazir eleman, ögrenciler için ise is garantisi anlamina geldigini dile getirdiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —