YENILENEBILIR ENERJI ZIRVESI IZMIR'DE BIR ARAYA GELIYOR

YENILENEBILIR ENERJI ZIRVESI IZMIR

Yenilenebilir enerji zirvesi, sektörün baskenti Izmir'de Ege Ihracatçi Birlikleri'nin ev sahipliginde yapilacak.

“Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilirlik Zirvesi” 15 Haziran 2022 Çarsamba günü Ege Ihracatçi Birlikleri Konferans Salonu’nda yenilenebilir enerji sektörünün tüm taraflarini bir araya getirecek.

Ege Ihracatçi Birlikleri Koordinatör Baskani Jak Eskinazi, dünyanin enerji talebinin her gün arttigini, ihtiyacin çevreyle uyumlu yenilenebilir enerji kaynaklarindan elde edilmesinin dünya için hayati derecede önemli oldugunu dile getirdi.

“Büyüyen bir ekonomide güvenilir ve düsük maliyetli enerjinin çevresel açidan sürdürülebilir sekilde saglanmasi enerji politikalari açisindan vazgeçilmez hale geldi” tespitinde bulunan Eskinazi, “Izmir, yenilenebilir enerji kaynaklari ve ekipmanlari üretimi açisindan Türkiye’nin merkezi konumunda. Genel tabloya bakildiginda Türkiye’deki elektrik üretiminde yenilenebilir kaynaklardan elde edilen enerjinin orani yüzde 20’yi geçmis durumda. Hedefimiz bu orani yüzde 50’nin üzerine tasimak” seklinde konustu.


Izmir’in; rüzgâr, jeotermal, biyokütle ve günes enerjisi açisindan sahip oldugu yüksek potansiyelin sagladigi avantajlar ve cografi konumu nedeniyle ayni zamanda bir yenilenebilir enerji merkezi konumunda oldugunun altini çizen EIB Koordinatör Baskani Jak Eskinazi, Türkiye’nin yenilenebilir enerji ekipmanlari ihracatinin da hizla arttigini, bu sektörde Yenilenebilir Enerji Ekipmanlari Ihracatçilari Birligi’nin Izmir merkezli kurulmasi için çalisma yürüttüklerini de sözlerine ekledi.

“Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilirlik Zirvesi”nin Toplanti Yöneticiligini Gazeteci Banu Sen yaparken, Ege Ihracatçi Birlikleri Koordinatör Baskani Jak Eskinazi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi Enerji Isleri Genel Müdürü Dr. Ömer Erdem, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknolojileri Komisyonu Baskani Baskani Ziya Altunyaldiz açilis konusmalarini yapacak.

“Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilirlik Zirvesi”nde birinci oturumda Gazeteci Murat Gülderen moderatörlügünde; ENSIA Baskani Alper Kalayci, GENSED Baskani Halil Demirdag, TPI Kompozit EMEA CFO’su Özgür Soysal ve GENSED Asbaskani Tolga Murat Özdemir konusmaci olarak katilacaklar.

Ikinci oturumda ise; Biyogazder Baskani Altan Denizsel, Teksis Ileri Teknolojiler Genel Müdürü Hüseyin Devrim ve JESDER Baskani Ufuk Sentürk konusmaci olurken moderatörlügü Gazeteci Bilal Emin Turan üstlenecek.