Yer gök yesil kirmiziya boyandi

Yer gök yesil kirmiziya boyandi

Yer gök yesil kirmiziya boyandi

Karsiyaka Spor Kulübü’nün kurulus yili olan 1912’ye ithafen her yil 19 Aralik’ta kutlanan Dünya Karsiyakalilar Günü, bu yil da büyük coskuya sahne oldu. Tüm gün boyunca devam eden kutlamalar kentin dört bir yaninda yankilanirken, binlerce yürek muhtesem bir heyecanla “Karsiyakali” olmanin gururunu paylasti.

Dünya Karsiyakalilar Günü olarak kabul edilen 19 Aralik; Karsiyaka Belediyesi, Karsiyaka Spor Kulübü, 1912 Karsiyaka Dernegi ve Karsiyaka Taraftarlar Dernegi’nin katkilariyla düzenlenen dopdolu bir programla kutlandi. Bu özel güne anlamli bir ziyaretle baslayan Karsiyakalilar, KSK Kurucu Baskani Kadizade Zühtü Isil'i, Örnekköy’deki kabri basinda andi. Karsiyaka Belediye Bandosu’nun ögle saatlerinde Alaybey ve Nergiz’de verdigi mini konserlerin ardindan; yillar öncesinde gençlerin bulusma noktasi olan, Karsiyakalilarin zihnine ve kent tarihine kazinan Çarsi girisindeki Hergele Meydani’nda anlamli bir tören gerçeklestirildi.

YILLAR SONRA AYNI KARE

Büyük coskuya sahne olan törende, meydanin eski fotograflari ile 1912 Karsiyaka Dernegi Baskani Cem Karagözlü’nün kaleminden bir yazinin yer aldigi sembolik pano ile yesil kirmizi bariyerin açilisi yapildi. Panoda 1970’li yillarda meydanda çekilmis fotografi bulunan Lütfü Dagtas ve Mehmet Kocagözoglu’nun da katildigi törende duygu dolu anlar yasandi. Yillar sonra ayni yerde, ayni fotograf karesi canlandirildi. Her yas ve kesimden binlerce Karsiyakali ile spor ve sanat camiasinin taninmis isimlerinin bulustugu etkinlige, Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz de katildi.

KSK ASKIYLA, TEK SES TEK YÜREK

Zübeyde Hanim Nikah Evi’nde Ayhan Öngen, Çetin Taskingenç, Somer Terzioglu’nun katilimiyla, Vehbi Mogol’un moderatörlügündeki ‘Yasayan KafSinKaf Efsaneleri’ baslikli söylesi ile devam eden etkinlikler, aksam saatlerinde de Bostanli Demokrasi Meydani’na tasindi. Bando konseri ile baslayan cosku, saatler 19.12’yi gösterdiginde yapilan havai fisek gösterisi ile zirveye ulasti. Yer bayraklarla, gökyüzü de havai fiseklerle yesil kirmiziya boyandi. Kutlamalar Tezgah Grubu ve Dj Ersin’in konserleriyle ilerleyen saatlere kadar sürerken; tek ses tek yürek olan katilimcilar, sarkilara ve marslara hep bir agizdan eslik etti.

“IYI KI BIZIZ, IYI KI KARSIYAKA’YIZ”

Gün boyunca gerçeklestirilen tüm etkinliklere esi Öznur Tugay ile birlikte katilan ve büyük coskuya ortak olan Karsiyaka Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay “1912, muhtesem bir miladin satir basidir. 19.12 bu yürüyüsün büyük hatirasina saygi durusunu animsatan, bizi bir araya getirip tutan, “Iyi ki biziz, iyi ki biz Karsiyaka’yiz!” dedirten simgemizdir. Dünya Karsiyakalilar Günü, dünyanin neresinde bir Karsiyakali varsa, orada tüm degerleriyle Karsiyaka’nin, Kaf Sin Kaf’in ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün oldugunu ve yasadigini anlatir. Anlayana, anlatana ve yasayana selam olsun. Dünya Karsiyakalilar Günü; kadiniyla erkegiyle, çocuguyla yaslisiyla, dagiyla deniziyle hepimize kutlu olsun” dedi.