YERLI IHA'LARIN YENI GÜCÜ MAM-T

YERLI IHA

Ülkemizin Insansiz Hava Araçlari (IHA) filosunun vurus gücü etkinligi görevini üstlenen Roketsan'in, daha yüksek harp basligi etkinligi ve daha uzun menzil ihtiyacini karsilamak amaciyla gelistirdigi MAM-T'nin ilk test atislari basariyla gerçekles

Yerli ve milli olarak gelistirilen ve agirlik/etkinlik optimizasyonu yapilmis olan MAM-T, zirhli ya da zirhsiz araçlar, binalar ve su üstü hedeflerine karsi kullanilabiliyor. Küresel Konumlama ve Ataletsel Navigasyon Sistemleri (KKS/ANS) ile desteklenebilecek ara safha güdüm yeteneklerinin yaninda, Blok-1 konfigürasyonunda hareketli ve sabit hedeflere karsi yüksek hassasiyet saglayan mühimmat, yari aktif lazer arayici basliga da sahip. Farkli platformlara uyumlu gelistirilen ailenin yeni üyesi MAM- T; IHA’larda 30+ km, hafif taarruz uçaklarinda 60 km ve savas uçaklarinda 80 km’den uzun menzil kabiliyeti ile ailenin oyun degistirici kimligini tasimaya devam edecek gözüküyor.

Daha Yüksek Etkinlik, Daha Uzun Menzil 

MAM-T mühimmatinin Bayraktar AKINCI TIHA’dan ilk atis testine, projeye liderlik eden Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail DEMIR’in yani sira Roketsan Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Faruk YIGIT ile Roketsan Genel Müdürü Murat IKINCI katildi. Atis faaliyeti Baykar Genel Müdürü Haluk BAYRAKTAR ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk BAYRAKTAR’in ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Test atislari basariyla tamamlanan MAM-T mühimmati hakkinda bilgi veren Roketsan Genel Müdürü Murat IKINCI, “Kisaca MAM olarak isimlendirdigimiz Mini Akilli Mühimmat ailemiz, geldigimiz noktada dünyadaki muadillerinden çok daha önde bir konumda. IHA’larda görev süresini maksimuma çikaran MAM ailemizin yeni üyesi MAM-T de yüksek harp basligi kapasitesi ve yüksek menzil performansiyla, ülkemizin yeni tip IHA filosunu yine dünya standartlarinin üzerinde bir etkinlik ve güce ulastirmis olacak” dedi. IKINCI, söyle devam etti: “Türkiye, yerli ve milli kaynaklariyla, farkli görevleri icra edebilecek kabiliyetlerle donatarak son teknolojiyle gelistirdigi insansiz hava araçlarinda, bugün artik küresel bir güç olmus durumda. Yakin tarihte Türk Silahli Kuvvetlerimiz (TSK) tarafindan kullanilmaya baslamasi planlanan AKINCI IHA platformunun kabiliyetleriyle uyumlu olarak gelistirdigimiz MAM-T, daha yüksek etkinlik ve daha uzun menzil performansiyla göreve hazir oldugunu kanitladi.”

Teslimatlar 2021 Yilinda

IKINCI, “AKINCI IHA’nin 1. fazi için belirlenmis olan teslimat takvimine paralel olarak, bu yilin içerisinde IHA ile beraber ilk mühimmat teslimatlarini yapmayi hedefliyoruz. Kalifikasyon ve diger test faaliyetlerinin tamamlanmasinin ardindan, 2021’in ikinci yarisinda tam kapasiteyle seri üretime geçmeyi öngörüyoruz” seklinde konustu.

Roketsan Hakkinda

1988’de çekirdek bir kadro ile faaliyete geçmis olan Roketsan, bugün “Ülkemizin gelecegi için özgün, güvenilir ve çigir açan roket ve füze çözümlerinin lideri olmak” vizyonuyla, 1400’ü Ar-Ge olmak üzere 3000’i askin personeliyle Ankara’daki toplam 6 milyon m² alanlik tesislerinde; farkli özelliklerdeki roket, füze, güdümlü mühimmat ve bunlarin firlatildigi silah sistemlerini, roket yakitlarini, arayici basliklarini, güdüm ve kontrol sistemlerini, yazilimlarini, tapalarini, harp basliklarini, mekanik aksamlarini üretmek, bu sistemlerin kara, hava, deniz ve denizalti platformlarina entegrasyonunu yapmak, bina, araç ve tanklarin korunmasi için balistik koruma sistemlerini üretmek, satisini gerçeklestirdigi ürünler için satis sonrasi hizmetlerini vermek ve uydu firlatma sistemleri gelistirmek çerçevesinde faaliyetlerini yürütmektedir.