Yerli otomobilde sürpriz!

Yerli otomobilde sürpriz!

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Yerli otomobilde sürpriz!

Yüzde 100 yerli SUV modelinin tanitilacagi toplantida daha sonra üretilmesi planlanan sedan prototipi de görücüye çikacak.

Türkiye'yi yerli otomobilin heyecani sardi. Merakla beklenen yüzde 100 elektrikli SUV modelinin ilk gösterimi 27 Aralik Cuma gerçeklestirecek. Türkiye'nin Otomobili Girisim Grubu'nun (TOGG), Gebze'deki Bilisim Vadisi'nde düzenleyecegi tanitima basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere bakanlar, üst düzey yöneticiler ve is dünyasinin önemli isimleri katilacak.

Yillardir 'yerli otomobil' çagrisi yapan Baskan Erdogan'in dünyaca ünlü tasarim firmasi Pininfarina imzali prototipi, Bilisim Vadisi'nin yani basindaki Osmangazi Köprüsü'nde test etmesi bekleniyor.

OTONOM SÜRÜS ÖZELLIGI VAR

Bu arada toplantiya katilanlari bir sürpriz bekliyor. Yüzde 100 elektrikli C-SUV'un yani sira daha sonra üretilmesi planlanan C-Sedan'in prototipinin de görücüye çikarilacagi konusuluyor. Ancak Sedan modeli yürüyen bir prototip olmayacak. Prototip, SUV modelden sonra satisa sunulacak Sedan model hakkinda ipuçlari verecek.

HEDEF GÜVENLIKTE 5 YILDIZ

Bu arada 2022'de yollara çikmasi planlanan yerli otomobilin otonom sürüs özelligine sahip olmasi hedefleniyor. Otonom sürüs özelligi sayesinde yerli otomobil kullanicilari güvenli ve konforlu seyahat edebilme imkâni bulacaklar. TOGG'un önemli hedeflerinden biri de yerli otomobilin 2022'de yola çikmadan önce aktif ve pasif güvenlik donanimlariyla Euro NCAP'ten 5 yildiz almasi.

2030'A KADAR 5 MODEL ÜRETILECEK

YÜZDE 100 elektrikli Türkiye'nin Otomobili'nin 2022'nin ilk yarisinda pazara sunulmasi hedefleniyor. Yollara çikacak ilk model C-SUV olacak. C-Sedan model SUV'u takip edecek. 2030'a kadar model yelpazesi 5'e ulasacak.

YURTDISINA IHRACAT PLANLANIYOR

TOGG, yerli otomobili sadece iç pazarda satisa sunmayacak. Sirket, yerli otomobil modellerini uluslararasi pazarlara da ihraç etmeyi planliyor.

FIKRI MÜLKIYET HAKKI TÜRKIYE'NIN

FIKRI mülkiyet haklarina Türkiye'nin sahip oldugu, küresel ölçekte rekabet edecek bir otomobil markasi yaratma hedefiyle Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu ve TOBB güçlerini birlestirdi ve 25 Haziran 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girisim Grubu'nu (TOGG) kurdu.

LOGODA SIRKETIN MOTTOSU VAR

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank'in sosyal medyada paylastigi fotograflarda TOGG'un sirket logosu da görüldü. Turkuaz rengin agirlikli oldugu logo, TOGG'un sadece otomobil üreten degil, mobilite çözümleri de gelistiren bir sirket oldugu mesajini veriyor.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °