Yerli yazilim atagi, savunma sanayini 2023 ihracat hedeflerine tasiyacak

Yerli yazilim atagi, savunma sanayini 2023 ihracat hedeflerine tasiyacak

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskanligi 2021 Yili Performans Programi'na göre, 2021 yilinda savunma ve havacilik ihracatinin 6,2 milyar dolara ulasmasi hedefleniyor. Disa bagimliligi azaltmak ve ihracati artirmak için savunma sanayi alaninda kulla

 Savunma sanayi alaninda disa bagimliligi azaltmaya yönelik baslatilan yerellesme çalismalari hizla sürüyor. Özkaynaklarla üretilen savunma sanayi ürünlerinin beyni olarak nitelendirilen yazilimlarin da yerli imkanlarla gelistirilebilmesi büyük önem tasiyor. Teknolojide yerlilesmenin Türkiye’nin dünya üzerindeki gücünü artiracagina dikkat çeken Bilisim A.S. Genel Müdürü Hüseyin Erdag, savunma ve havaciligin dijital karnesine iliskin degerlendirmelerde bulundu.

2023 yili için konulan 10,2 milyar dolarlik savunma sanayi ihracat hedefine ulasmak için 2021’in oldukça önemli bir esik oldugunu ifade eden Hüseyin Erdag, "Türkiye’deki yerli ve milli yazilimlarin bilisim alanina yapilan yatirimlardan sonra daha da arttigini görüyoruz. Bu yatirimlar bilisim sektörü adina son derece sevindirici. Çünkü yerli ve milli yazilimlar sadece kurumlara arti deger yaratmakla kalmiyor, ayni zamanda ekonomiye katki saglayarak ülkemizi disa bagimli olmaktan kurtariyor. Inaniyoruz ki yerli ve milli yazilimlar hem ülkemizi hem de kurumlari daha güçlü bir konuma getirecek” dedi. 

“Yerli yazilimlar yerel mevzuat ve kosullara daha kolay uyum sagliyor”

Yerli yazilim kullanimini yayginlastirmaya yönelik pek çok çalisma yaptiklarinin altini çizen Hüseyin Erdag, “Bilisim A.S. olarak 35 yildir bu sektörde çözümler üretiyor ve katma deger yaratiyoruz. Yerli ve milli yazilim tercih edilmesinin faydalarini kurumlara anlatiyor, deneyimlemelerini sagliyoruz. Türk savunma sanayinde yerli ve milli yazilimlarin tercih edilmesi, veri güvenligi ve gizlilik konusu basta olmak üzere, yüzde yüz koruma saglayacak pek çok avantaji da beraberinde getiriyor. Ülkelerin kendi kosullarina göre hazirladigi yazilimlardan farkli olarak, bizim yazilimlarimiz yerel mevzuata ve kosullara daha kolay uyum sagliyor. Yabanci yazilimlara göre çok daha esnek oldugumuz için, kurumlarin verimliligini ve kârliligini artiriyoruz” diye konustu. 

“Bayragimizi dünyaya tasiyacagiz”

2021 yilina iliskin hedeflerini de aktaran Hüseyin Erdag, “2019 sirketimiz için degisim yiliydi. 2020’de ise pandemiye ragmen %40 büyüme kaydettik. 2021 ise gerek is ortakliklarimiz ve diger kanallarimiz, gerekse bulut ürünlerimizle bayragimizi dünyaya tasidigimiz bir yil olacak. Bu kapsamda kurumumuzun içinden çok önemli is ortaklari çikardigimiz gibi, sektörün önemli kuruluslariyla ortaklik kurmak için görüsmeler yapiyoruz. Yurt içinde uzun süredir kullanilan, basari ve tecrübe kazanmis ürünlerimizin, ayni basari grafigini yurt disinda da yakalayacagina inaniyoruz. %100 yerli ve milli yazilimlarimizla Türkiye'nin önde gelen kurumlarina dijital dönüsüm uygulamalarimizi sunarken, gelistirdigimiz Dijital Yol Haritasi ile islerini analiz etmelerine de destek oluyoruz” ifadelerini kullandi.