Tarih: 11.05.2021 14:00

YETIM VAKFI'NDAN 21 BIN YETIME BAYRAMLIK

Facebook Twitter Linked-in

Yetim Vakfi kuruldugu günden bu yana Türkiye’de ve dünyanin pek çok bölgesinde yetimlere yönelik egitim ve psikososyal yardim çalismalarini sürdürüyor. Bu yil Ramazan kampanyasini "Ramazan Bereket, Yetim Emanet” sloganiyla sürdüren Yetim Vakfi, basta Türkiye, Suriye ve Yemen olmak üzere pek çok bölgede ihtiyaç sahibi binlerce yetime ulasti.

BINLERCE YETIMIN YÜZÜ GÜLDÜ

On bir ayin sultani Ramazan ayinda da ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam eden Yetim Vakfi araciligiyla dünyanin farkli cografyalarindaki binlerce insanin yüzü güldü. Kumanya ve gida dagitimlari yapan Yetim Vakfi, zekat, sadaka, fitre ve bagislari, savas, isgal ve dogal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulastirdi. 

5 BIN AILEYE KUMANYA VE IFTARIYELIK YARDIMI

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda bu yil da iftar sofralari kurulamadi ancak ihtiyaç sahiplerinin evlerine iftarlik ve kumanyalar dagitildi. Bu kapsamda 5 binin üzerinde kumanya ve iftariyelik dagitimi gerçeklestirildi. 

21 BIN YETIME BAYRAMLIK KIYAFET

Dünyanin dört bir yaninda yasayan ihtiyaç sahibi 21 bin 500 yetim çocuga bayramlik giysiler hediye edildi. Hayirseverlerin bagisladigi zekatlar ile 8 binden fazla kisinin yüzü güldü. Içerisinde egiti ve ögretici setler ile oyuncaklarin da bulundugu Bir Kutu Gülücük paketleri, pandemi nedeniyle evlerinden çikamayan 500’den fazla çocuga ulastirildi. 

“BIN YETIM ÇOCUK SPONSORLUK SISTEMINE ALINDI”

Ramazan çalismalari hakkinda açiklama yapan Yetim Vakfi Baskani Murat Yilmaz, bagisçilarin destekleriyle yetimlerin kalplerine dokumak ve yüzlerinde tebessüm olusturmak için yola çiktiklarini söyledi. Yilmaz, “Ramazan ayi boyunca yetimlerle iftar ve sahur sofralarinda bulusmak için harekete geçtik. Yetim ailelerimize kumanya, zekât ve fitre destegi sagladik. Yetim sponsorluk projelerimiz kapsaminda da bagisçilarimizin destekleriyle yetimlerimizin egitim, saglik, barinma gibi tüm ihtiyaçlarini karsilayacagiz. Bu kapsamda Ramazan ayinda tam 1000 yetim çocugumuzu yetim sponsorluk programimiza dahil ettik. Allah vesile olan tüm bagisçilarimizdan razi olsun. Hayirli bayramlar dileriz” diye konustu. 







Orjinal Habere Git
— HABER SONU —