Tarih: 18.01.2021 15:08

YETKILI AGIZDAN DOGALGAZ FATURALARINI DÜSÜREN ÖNLEMLER

Facebook Twitter Linked-in

Kar yagisinin baslamasiyla birlikte dogalgaz tüketimi de artti. Üçay Mühendislik Genel Koordinatörü Özgür Sahin, isinma giderlerini azaltacak ve faturalari düsürecek pratik bilgiler paylasti. “Kombi geceleri kapatilmali midir?” sorusuna da açiklik getiren Özgür Sahin, “Kombiyi gece kapatip sabah açmak hiçbir sekilde tasarruf saglamaz. Gece kombi kapatildiginda mekanin taban, tavan ve duvarlari sabaha kadar sogur. Sabah mekanin isitilmasi için kombinin derecesi artirilir ve kombi 2 kat daha fazla çalisir. Böylece gece yapilan tasarruf bosa gider ve hayat kalitesi düser. Dogru olan kombiyi gece kismaktir.” dedi.

DISARI ÇIKARKEN KOMBI KAPATILMALI MIDIR?

Kombinin ayarlari ile sik sik oynanmamasi gerektigini belirten Özgür Sahin, “Havalarin sogumaya baslamasiyla açilan kombi havalarin isinmasiyla kapatilmalidir. Bu uzun süreçte kombinin kapatilacagi zamanlar da vardir. 1 günden fazla disari çikilacaksa kombi kapatilabilir. 2 -3 saatligine disari çikan birisinin kombiyi kapatmasi yanlistir.” dedi ve su bilgiler paylasti: “Kombi bakimi ve radyatörlerin temizligi tasarrufu etkilemektedir. Düzenli bakimi yapilmayan kombiler ve kombi tesisati randimanli çalismadigi gibi verim de düsük olur. Periyodik bakimlarin yapilmasi kombinin verimini yükseltir ve tasarruf saglar. Ayrica kombinin ömrünü de uzatir.”

PETEKLERIN ÖNÜ KAPATILMAMALIDIR

Dogalgazdan yogun verim almanin yöntemlerini paylasan Sahin, “Radyatörlerin önü ve üstü asla kapatilmamalidir. Koltuk ve benzeri esyalarla önü kapatilan radyatörler isiyi yayamaz ve evi isitamaz. Uzun perde ve güneslikler de radyatörlerin üstüne düsmemelidir. Gündüzleri açik olan güneslikler geceleri kapatilmalidir. Pencereler sogugun en yogun oldugu yerlerdir ve isi kaybina sebep olur.” seklinde konustu.






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —