YILLARDIR BÖYLESI GÖRÜLMEDI!

YILLARDIR BÖYLESI GÖRÜLMEDI!

Meteoroloji Genel Müdürlügü'nin siddetli saganak uyarisi yaptigi Izmir'de dün gece yarisi baslayan yagis hayati olumsuz etkiliyor. Etkisini siddetli sekilde sürdüren gökgürültü saganak nedeniyle çok sayida ilçede cadde ve sokaklar sular altinda ka

Gaziemir, Karabaglar ve Konak ilçelerinde dereler tasti. Bazi derelerin debisi yükseldi. Aliaga-Cuma Ovasi arasi çalisan banliyö treni saat 07.30'da durdu.

Saganak etkisini sürdürürken, itfaiye ve belediye ekipleri, su baskinlarinin yasandigi noktalarda tahliye çalismasi baslatti.

Itfaiye ekipleri de evlerinde mahsur kalan vatandaslari kurtarmak için çalismalarini sürdürdügü ifade edildi.

Öte yandan Aliaga ve Foça  ilçesinde gece yarisi yagan dolu, park halindeki araçlarda  ve çatilarda maddi hasar meydana getirdi.


'EVDEN ÇIKMAYIN' UYARISI

Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan, "Kent su anda afet yasiyor. Zorunlu olmadikça evden çikilmasin" uyarisi yapildi.

'FOÇA 30 YILDIR BÖYLE YAGIS GÖRMEDI'

Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz Foça’nin 30 yildir bu yogunlukta bir yagmur görmedigini , gündüz saatlerinde deniz sularinin yükselmis olmasinin da etkisiyle yagmur ve sel sularinin akis hizinin düstügünü söyledi. Gürbüz, "Foça son 30 yildir böyle yagis almadi. Daglardan, tepelerden gelen sel sulari, denizin yükselmesi sokaklarimizin suyla dolmasina neden oldu. Terminal bölgesinde kaldiklari yeri su basan 5 vatandasimizi Foça Devlet Hastanesi’ne yerlestirdik. Itfaiye ve belediye ekiplerimiz gerek yollarda ve gerekse su basan ev ve isyerlerinde çalismaya devam ediyor. Izmir Büyüksehir Belediyesi’nden de takviye ekipler istedik" dedi.