Yilmaz Özdil milyon dolarlik evini yikiyor

Yilmaz Özdil milyon dolarlik evini yikiyor

Yilmaz Özdil milyon dolarlik evini yikiyor

Gazeteci Yilmaz Özdil’in Bodrum’da bulunan milyon dolarlik villasinin yikimi ile ilgili yeni bir gelisme yasandi. Özdil’in villasini tahliye edip kendisinin yiktiracagi ögrenildi. Bodrum Belediyesi Yapi Kontrol Müdürlügü ekipleri Aktur Sitesi’nde bulunan villaya gelerek incelemelerde bulundu

Gazeteci Yilmaz Özdil’in Bodrum’da bulunan milyon dolarlik villasinin kaçak bölümlerinin kendisi tarafindan yiktirilacagi ögrenildi. Sabah saatlerinde Özdil’in villasina gelen isçilerin kaçak olan bölmelerin pencerelerini, kapilarini söküp bahçe içerisine koydugu görüldü. Evin içerisinde bulunan kaçak bölümlerin tahliyesini yapan Özdil, yikilacak olan bölümleri de söktürdü. Tahliye islemleri için Bodrum Belediyesine yazi gönderen Özdil’e verilen sürenin ardindan Bodrum Belediyesi Yapi Kontrol Müdürlügü ekipleri Aktur Sitesi’nde bulunan villaya gelerek incelemelerde bulundu. Tahliye islemi yapildigini gören ekipler tutanak tuttuktan sonra villadan ayrildi.

Kaçak bölümler tespit edilmisti

Gazeteci Yilmaz Özdil’in Bitez Mahallesi Aktur Sitesi’nde bulunan deniz manzarali villasinin bir bölümü kaçak çikmisti. Özdil’in 142,5 metrekare ofis olarak satin aligi yapiyi ek kaçak insaatlarla 310 metrekarelik bir villaya çevirdigi anlasilmis ve imar affina basvuran Yilmaz Özdil’in yalan beyanda bulundugu gerekçesiyle villaya aldigi yapi kayit belgesi de iptal edilmisti. Villanin üzerine kayitli oldugu esi Hülya Özdil hakkinda da Bodrum Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulunulmustu. Hülya Özdil’in üzerine kayitli villadaki kaçak yapilar 2018 yilinda imar affina basvurularak yasallastirilmak istenmisti. Hülya Özdil’in imar affina basvurdugu sirada yapinin ticari alanda kaldigini bildirmedigi de yapilan incelemeler sonucu ortaya çikmisti.

Villada usulsüzlük

Villadaki usulsüzlüklerin ortaya çikmasi üzerine harekete geçen Mugla Il Çevre Müdürlügü yaptigi ilk inceleme ardindan villanin yapi kayit belgesini iptal etmisti. Iptal kararinda; söz konusu tasinmazin yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar alaninda ’ticaret alaninda kaldigi, ancak yapi kayit belgesinde yapinin ’konut’ amaçli kullanildiginin beyan edildiginin anlasildigi, yapinin mevcut haliyle ruhsata baglanamayacagi kaydedilmisti.

Yürütmeyi durdurma karari aldi

Yasanan gelismelerin ardindan Bodrum Belediyesi villanin kaçak bölümleriyle ilgili yikim için encümen karari almisti. Yilmaz Özdil’e kaçak bölümlerin yikimi için tebligat çikarilmis ve 13 Mayis gününe kadar süre taninmisti. 13 Mayis günü sabah saatlerinde de villada yikim baslatilmisti. Ancak karar uygulamaya konuldugu sirada Hülya Özdil’in avukati Mugla Idare Mahkemesi’ne basvurarak yikim hakkinda islemi uygulayan idare savunma verinceye kadar ’yürütmeyi durdurma’ karari almisti. Mugla Il Çevre ve Sehircilik Müdürlügü’nün savunmalarinin mahkemeye ulasmasi üzerine Mugla 1’inci Idare Mahkemesi’nden çikan karar iptal edilmisti.

Öte yandan, verilen sürenin dolmasiyla birlikte Yilmaz Özdil harekete geçti. Sabah saatlerinde villa sorumlusu ve isçiler eve girerek kaçak bölümlerin tahliyesine basladi. Daha sonra Bodrum Belediye ekipleri tahliye edilip edilmedigini kontrol etti. Tahliye isleminin yarin da sürecegi ögrenildi.