YORGLASS BARIS ÇOCUK SENFONISI IZMIR'DE ÇOCUKLAR IÇIN ÇALACAK

Yorglass Baris Çocuk Senfoni orkestrasi Izmir'de dev bir konsere hazirlaniyor. Konser gelirlerinin Imkani kisitli çocuklarinin müzik egitimi için harcanacagi etkinlige Burhan Öcal ve Savas Özkök yer alacak.

Kültür Sanat 25.11.2021 12:34:11 0
YORGLASS BARIS ÇOCUK SENFONISI IZMIR

Imkâni kisitli çocuklari müzikle bulusturan Yorglass Baris Çocuk Senfoni Orkestrasi, dev bir konsere imza atmaya hazirlaniyor. Unutulmaz klasik eserlerin çalinacagi konserin orkestra sefligini dünyaca ünlü sef Howard Griffiths üstlenirken, perküsyonda Burhan Öçal, kanunda Savas Özkök yer alacak.

Konserin geliri ise çocuklarin müzik egitimine aktarilacak. Kuruldugu günden bu yana imkâni kisitli ailelerin çocuklarina yönelik olarak çalismalar gerçeklestiren Yorglass Baris Çocuk Senfoni Orkestrasi, yüzlerce kisinin katilimiyla bir yardim konseri vermeye hazirlaniyor. 4 Aralik Cumartesi günü saat: 20.00’de Izmir Ahmed Adnan  Saygun Sanat Merkezi’nde gerçeklestirilecek konserde Johannes Brahms’tan Hungarian Dance, Wolfgang Amadeus Mozart’tan Eine kleine Nachtmusik, Ludwig van Beethoven’dan Türk Marsi gibi unutulmaz klasik eserlerin yani sira, halk türküsü Yemeni Baglamis gibi parçalar da dinleyiciyle bulusacak.

KONSERIN GELIRI MÜZIK EGITIMINE AKTARILACAK

Imkâni kisitli çocuklara karsiliksiz olarak müzik egitimi vermek ve barisin sesini müzik ile duyurmak amaciyla 2017’de kurulan Yorglass Baris Çocuk Senfoni Orkestrasi, 45 çocuk ile çikilan sanat yolculugunda 130 çocuga ulasti. Orkestra, Izmir’in Kadifekale, Esrefpasa, Ikiçesmelik ve Agora gibi bölgelerinde yasayan çocuklardan olusuyor, bölgenin sosyo- ekonomik gelisimine olumlu katkilarda bulunuyor. 


Bugüne kadar Idil Biret, Borusan Quartet, Gürer Aykal, Gülsin Onay ve Can Çakmur gibi önemli isimlerle ayni sahneyi paylasan orkestranin yardim konserinin sefligini ise dünyaca ünlü sef Howard Griffiths üstlenecek.  Konserin tüm geliri çocuklarin müzik egitimi için degerlendirilecek.


Yer: Izmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

Tarih: 4 Aralik Cumartesi

Saat: 20.00


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °