Yunanistan'da kar firtinasi: 3 kisi hayatini kaybetti

Yunanistan'da yogun kar yagisi nedeniyle 3 kisi hayatini kaybetti. Yunanistan Ulusal Meteoroloji Dairesi Direktörü Theodoros Kolydas yaptigi açiklamada, yasanan kar firtinasinin ülke genelindeki son 12 yilin en sert kar firtinasi olduguna dikkat çekti

Gündem 16.02.2021 22:48:52 0
Yunanistan

Baskent Atina’da kar firtinalari sehirde hayati durma noktasina getirdi. Yunan Meteorolojistler yaptiklari açiklamada, ülke genelinde yasanan kar firtinalarinin Yunanistan’in mevsim normallerine nazaran daha sert geçtigi belirtti. Ülkedeki kar firtinasina “Medea” adi verildi.

Ülke genelinde Medea firtinalari, elektrik ve su kesintilerine neden olurken, yogun kar yagisi nedeniyle ülkede birçok otoyol ulasima kapandi. Yunanistan Sivil Koruma Teskilati’na ait kar küreme araçlari ve tuz kamyonlari ile otoyollari açma çalismalari devam ederken, yetkililer, halki gereksiz seyahatlerden kaçinmalari konusunda uyardi. Yogun kar yagisi baskent Atina’nin kuzey bölgelerinde ise birçok agacin devrilmesine neden oldu.

KOVID-19 ASILAMALARINA KAR ENGELI

Baskent Atina’yi içinde bulunduran Yunanistan’in tarihi Attika bölgesinde, sert hava sartlari nedeniyle asilama merkezlerinin kapatilmasinin ardindan bölgede, koronavirüse (Kovid-19) karsi asilamalara geçici olarak ara verildi.

3 KISI HAYATINI KAYBETTI

Sert hava kosullari nedeniyle 3 kisi hayatini kaybetti. Hayatini kaybedenlerden 2’sinin solunum problemleri oldugu ve tek basina yasadiklari ifade edilirken, yasadiklari bölgedeki elektrik kesintisi nedeniyle solunum destek cihazlarinin devre disi kalmasi nedeniyle hayatlarini kaybettikleri belirtildi.

SON 12 YILIN EN SERT FIRTINASI

Yunanistan Ulusal Meteoroloji Dairesi Direktörü Theodoros Kolydas yaptigi açiklamada, yasanan kar firtinasinin ülke genelindeki son 12 yilin en sert kar firtinasi olduguna dikkat çekti. Kolydas, soguk hava sartlarinin ve yogun kar firtinalarinin, Girit Adasi’nin güneyine dogru çarsamba gününe kadar devam etmesinin beklendigini ifade etti.

Yunanistan Sivil Koruma Bakani Mikalis Chrysochoidis, ülkede yasanan kar firtinalari nedeniyle Atina - Lamia otoyolundaki araçlarin geçisinin durdurulmasi yönünde bir karar almisti. Fakat bu karar ülkede muhalefetin sert elestirilerine hedef olmustu.

ATINA'DA TOPLU TASIMA HIZMET DISI KALDI

Attika bölgesinde yogun kar yagisi toplu tasimayi da aksatti. Ülkenin metro sisteminde 1. hattin bazi bölümlerinde yasanan sorunlar nedeniyle, ulasim hizmetinin askiya alindigi kaydedildi. Atina’da toplu tasima araçlarinin, sabahin erken saatlerinde yollarda yasanan buzlanma nedeniyle güvenlik önlemleri çerçevesinde hizmet vermemesi nedeniyle sehirde otobüsler ve tramvaylar sadece Atina’nin güneyinde hizmet verdi.

YUNANISTAN BASBAKANI MIÇOTAKIS'TEN ACIL TOPLANTI DÜZENLEDI

Yunanistan Basbakani Kiryakos Miçotakis yaptigi açiklamada, durumu degerlendirmek ve devlet mekanizmasinin daha verimli çalismasini saglamak adina acil bir toplanti düzenledi. Toplantinin ardindan düzenlenen basin toplantisinda halka bir kez daha evde kalmalari ve gereksiz seyahatlerden kaçinmalari konusunda çagrida bulunan Miçotakis, “Devlet mekanizmasi, yollarin açik kalmasi için elinden gelen her seyi yapacak. Tabi ki, büyük endiselerimizden biri de enerji kaynagidir. Özellikle Attika’da olmak üzere bu konuda sorunlar oldugunun farkindayiz ” ifadelerini kullandi.

Halktan sabirli olmalarini isteyen Basbakan Miçotakis, "Sabir göstermeli ve benzeri görülmemis bir olay ile ilgilenmeliyiz" dedi. (IHA)


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °