Tarih: 14.02.2021 17:34

Yüz yüze egitime 6 ilde kar yagisi engeli

Facebook Twitter Linked-in

15 Subat günü köy okullari yüz yüze egitime baslayacak ve böylelikle kademeli olarak yüz yüze egitime geçisin ilk adimi atilmis olacakti. Ancak yogun kar yagisi nedeniyle yüz yüze egitimin baslamasi yeniden aksamis oldu. Bazi illerde okullar yeniden tatil edildi.25 Ocak Pazartesi günü baslayan yariyil tatili 15 Subat Pazartesi günü son bulacak ve yüz yüze egitimin ilk asamasina geçilecekti.

ÇANAKKALE'DE YÜZ YÜZE EGITIM BASLAMADAN KAR ENGELINE TAKILDI

Milli Egitim Bakanligi, bazi okullarda 15 Subat Pazartesi günü yüz yüze egitimin baslamasi kararini almisti. Ancak Çanakkale'de etkili olan yogun kar ve firtina nedeniyle okullarin açilmasi bir gün süreyle ertelendi. Konuyla ilgili Çanakkale Valiligi'nden yapilan açiklamada, "Ilimizde hakim olan kar yagisindan dolayi meydana gelebilecek aksamalar sebebiyle ilimiz genelinde Milli Egitim Müdürlügümüze bagli resmi ve özel okullardan/kurumlardan yüz yüze egitim yapanlar için egitim ögretime 15 Subat Pazartesi günü için 1 gün süreyle ara verilmistir. Yine tüm kamu kurum ve kuruluslarinda görevli olan engelli personel ile hamile personel de 15 Subat 2021 Pazartesi günü idari izinli sayilacaktir

"TEKIRDAG'DA YÜZ YÜZE EGITIME KAR ENGELI

Tekirdag'da yogun kar, buzlanma ve ulasimda olusmasi muhtemel riskler nedeniyle yarin baslamasi planlanan yüz yüze egitimin 2 gün ertelendigi bildirildi.Il Milli Egitim Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Il Umumi Hifzissihha Meclisi, agir kis kosullarinin olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi amaciyla yüz yüze egitime yönelik karar aldi.Karara göre, Il Milli Egitim Müdürlügüne bagli özel ve resmi okullarda yarin baslayacak yüz yüze egitim 2 gün süreyle ertelendi.Söz konusu okullardaki egitim, 2 gün boyunca uzaktan yapilacak.

EDIRNE'DE YÜZ YÜZE EGITIME KAR ENGELI

Edirne ve bazi ilçelerinde etkisini artiran kar yagisi nedeniyle yüz yüze egitime bir gün ara verilmesi kararlastirildi.Dünden bu yana araliksiz yagan kar nedeniyle Hifzisihha Kurullari merkez ilçe ile Kesan, Enez, Ipsala, Uzunköprü ve Havsa ilçelerine bagli köy okullarinda yarin baslamasi planlanan egitime 1 gün ara verilmesi karari aldi.Lalapasa ve Meriç ilçeleri ile ilgili kararin ise aksam saatlerinde belirlenecek.

SAKARYA'DA YÜZ YÜZE EGITIME KAR ENGELI

Sakarya'da etkisini artirmasi beklenen kar nedeniyle yarin egitime bir gün ara verildi.Vali Çetin Oktay Kaldirim, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, "Etkili olan ve yarin da devam etmesi beklenen yogun kar yagisi nedeniyle ilimiz genelinde Milli Egitim Müdürlügümüze bagli resmi ve özel okul ve kurumlardan, yüz yüze egitim yapanlar için egitim ve ögretime, 15 Subat Pazartesi günü için 1 gün süreyle ara verilmistir." ifadelerini kullandi.Vali Kaldirim, ayrica tüm kamu kurum ve kuruluslarinda görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayilacagini kaydetti.

BALIKESIR'DE YÜZ YÜZE EGITIME KAR ENGELI

Balikesir Valisi Hasan Sildak, kentteki okullarda yarin baslanmasi planlanan yüz yüze egitimin kardan dolayi 1 gün ertelendigini duyurdu.Vali Sildak, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, kar yagisinin devam etmesi ve ulasimda aksamalar olusabilecegi ihtimali üzerine, yarin baslamasi planlanan resmi ve özel anaokulu, ilkokul ve ortaokullarin egitim faaliyetlerinin 1 gün ertelendigini bildirdi.Bu okullarda yüz yüze egitiminin 16 Subat Sali günü baslayacagini belirten Sildak, "Ayrica hamile, engelli ve kronik rahatsizligi bulunan kamu personelimiz 1 gün süreyle idari izinli sayilacaktir. Bütün ögrencilerimize saglik ve basari diliyorum." ifadelerini kullandi.

ZONGULDAK'TA DA EGITIME KAR ENGELI

Zoguldak Valiligi'nden yapilan açiklamaya göre, kentte yogun kar yagisi beklendiginden buzlanma ve don olayi gibi agir kis kosullarinin olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi amaciyla Il Hifzissihha Kurulu'nca kararlar alindigi belirtildi. Açiklamada, Il Milli Egitim Müdürlügü'ne bagli özel ve resmi okullarda 15 Subat Pazartesi günü baslayacak yüz yüze egitimin, 1 gün süreyle ertelenmesinin kararlastirildigi bildirildi. Egitimin aksamamasi için pazartesi günü uzaktan egitim yapilacak.(sondakika)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —