Tarih: 23.03.2022 13:38

YÜZLERCE ISÇI ÇIGLI BELEDIYESI'NE GREV KARARI ASTI

Facebook Twitter Linked-in

Çigli Belediyesi sirketi Çibel A.S. ile DISK Genel Is Sendikasi 8 Nolu Sube arasinda Kasim ayi itibariyla baslayan toplu sözlesme sürecinde anlasma çikmadi. 836 isçiyi kapsayan toplu sözlesme sürecinden anlasma çikmamasi üzerine isçiler grev karari aldi. Grev karari alan isçiler  Kasaplar Meydani'nda bir araya gelerek sloganlarla Çigli Belediyesi'ne yürüdü. Isçiler DISK Genel Is 8 Nolu Sube Baskani Deniz Sahin Gümüstekin esliginde belediyeye grev kararini asti.

Baskan Gümüstekin grev kararini asmadan önce yaptigi basin açiklamasinda hem belediye yöneticilerine hem de hükümet yetkililerine seslendi.


Çigli’de toplu is sözlesmesi görüsmelerinin geçtigimiz Kasim ayinda basladigini, arabulucu uyusmazlik raporunun teblig edilmesiyle birlikte 7 Mart’ta da yasal grev sürecine girildigini, yapilan görüsmelerde 68 maddede anlasma saglandigini 15 madde de ise anlasma saglanamadigini belirten Gümüstekin, “ 17 Mart Persembe günü son yaptigimiz görüsmede en düsük ücrete verilen zam orani yüzde 26,75 civarinda olmus, ücret skalasi yukarilara çiktikça zam orani da düsmüstür. Yani her bir ücretimize seyyanen zam artisi ön görülmüstür. Toplu is sözlesme görüsmesi sonrasinda yönetici, temsilci ve üyelerimizle yapmis oldugumuz görüsme ve toplantilar sonucunda verilen zam orani kabul görmemis, grev karari almak ve asmak sendikamiz açisindan kaçinilmaz olmustur. Sube yönetimi ve temsilciler olarak toplu sözlesme taslagini hazirlarken enflasyon orani yüzde 20 civarlarinda iken bugün gelinen noktada enflasyon orani yüzde 54’lere ulasmis bulunmaktadir. Zam üstüne zam yapan AKP iktidari yillik enflasyonu tarihi zirveye ulastirmayi basarmistir. Bu enflasyonla, bu zamlarla insanca yasamak, ailemizi geçindirebilmek, çocuklarimizin gelecegini planlamak söyle dursun isteklerini karsilayabilmek mümkün degildir. Her gün temel gida maddelerine zamlar yagarken isçilere, emekçilere, emeklilere ve dar gelirlilere iktidar tarafindan, hayat dar edilirken biz isçiler, yasamin pahali, emegin ucuz oldugu bu düzenin karsisina ‘Bu böyle gitmez’ diyerek karsi çikacagiz ve sefalet ücretlerine teslim olmayacagiz.” diye konustu.

‘7 NISAN’DA GREVE ÇIKARIZ’


Toplu sözlesme görüsmeleri devam ederken bile talep ettikleri ücret artisinin enflasyonun altinda kaldigini, istenilen zam oraninin da bir kiymeti kalmadigini aktaran Baskan Gümüstekin; “Toplu Is Sözlesmemizin bitmedigi her gün, bizi ücretlerimizin eridigi ekonomik kriz ile daha fazla karsi karsiya birakmaktadir. Zira biz isçileri kendi basina ne kadar ücret aldigimiz degil, aldigimiz ücretlerin, ihtiyaçlarimizi karsilamaya yetip yetmedigi ilgilendirmektedir. Bu açidan bizim için durum açik ve nettir; insanca bir yasam için enflasyon karsisinda ezilmedigimiz bir ücret talep ediyoruz. Bu baglamda yüzde 20’lerde olan isverenin son teklifini, üyelerimizle degerlendirerek mücadeleye devam karari almis bulunmaktayiz. Sendika olarak yüzde 40 talep ediyoruz. Eger Toplu is Sözlesmesinde masada anlasma saglayamazsak 7 Nisan itibari ile Çigli’de Çibel isçileri greve çikacaktir. Grev karari alan isçiler; gücünü, cesaretini örgütünden, birliginden, hayati yeniden yaratan ellerinden almaktadir.” ifadelerini kullandi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —