Tarih: 09.12.2021 12:16

ZAYIFLAMAK IÇIN KALORI SAYMAYA GEREK YOK

Facebook Twitter Linked-in

Asiri kilo saglikli yasami tehdit ederken birçok hastaligin da gidisatini olumsuz etkiliyor. Ancak süper gidalardan düsük glisemik indeksli yiyeceklere kadar tüketilebilecek çesitli besinler kilo fazlaliginin önüne geçtigi gibi saglikli bir yasama da katki saglayabiliyor. Beslenme Uzmani ve Diyetisyen Pinar Demirkaya, Hasimato Hastaligi, hipertansiyon ve insülin direnci gibi rahatsizliklarin uygun beslenme tedavisiyle geriletilebildigini söylüyor. Zayiflamak için de kalori saymaya gerek olmadigini dile getiren Demirkaya'nin konuyla ilgili önerileri ise sunlar;

HIZLI ZAYIFLAMAK SAGLIKLI DEGIL

Kisilerin bedenlerini tanimalari, vücutlarinin çalisma sistemi hakkinda fikir edinmeleri önemli. Dolayisiyla beslenmenin mantigi ögrenilerek yasam biçimi haline getirilmeli. Böylece süreç tamamlandiginda kisiler fazla kilolarindan ariniyor ve güçlü bir bagisiklik sistemine sahip oluyor. Unutulmamalidir ki hizli zayiflamak veya bagisiklik güçlendirilmeden diyet yapmak sagliga yararli degil. Diyet yaparken güçlü bagisiklik için yulaf, yumurta, avokado ve zencefili beslenme listenize ekleyebilirsiniz.


ÇIKOLATA KAÇAMAGI DIYETI BOZMAZ

Diyeti birakmanin en yaygin sebeplerinden biri aslinda “Kaçamak yaptim ve her sey bozuldu” diyerek ipin ucunu daha da kaçirmak oldugu yillardir gözlemlenen bir gerçek. Birkaç parça istenmeyen bir gida tüketildiginde, bu, diyetin bozuldugu ve kisinin kilo verme sürecinin olumsuz açidan etkilenecegi anlamina gelmiyor. Sürdürülebilir basari tam olarak burada devreye giriyor. Birkaç parça çikolata veya biraz mayali içecek diyete zarar vermiyor.

SÜPER GIDALAR METABOLIZMAYI GÜÇLENDIRIR

Herkesin metabolizmasi farkli çalisiyor. Bu konuda yas, hareket, stres, vücut kitlesi, uyku düzeni ve cinsiyet gibi birçok özellik etkin rol oynuyor. Dolayisiyla kalori hesabi yapan diyetler yanlis sonuçlar verebildigi için vücuda en uygun beslenme tarzini belirmek gerekiyor. Fakat beslenme planina karalahana, salgam, turp, domates ve findik gibi süper gidalarin dahil edilmesi metabolizmayi güçlendirmek için önemli.


LIF IÇERIGI YÜKSEK BESINLER

Ideal kilo, kisinin kendini en iyi hissettigi kilodur. Sifir bedene ulasmak ugruna sagliksiz yasamak birçok rahatsizliga kapi araliyor. Ayrica diyet yemekler lezzetli hale getirilebiliyor. Pratik tariflerle hazirlanan bu yemekler içerigi her evde bulunan besinlerden olusuyor. Karnabahar, kabak, patlican, brokoli, bulgur gibi düsük glisemik indeksli ve lif içerigi bakimindan zengin bitkisel besinleri beslenme planina ekleyebilirsiniz.

PROBIYOTIK VE PREBIYOTIK

Diyete kepekli tahillar, pirasa, keten tohumu ve elma gibi yiyeceklerde bulunan prebiyotikler ile fermente peynirler, süt, kefir ve ayran gibi gidalarda bulunan probiyotikler eklenebiliyor. Beslenme modeli yapilacak analizlerden sonra belirleniyor. Yeri geldi mi eliminasyon diyeti uygulanabiliyor. Bu modelde bazi yiyecekler beslenmeden çikariliyor ve hangisinin semptomlari tetikledigini ögrenmek için tek tek beslenmeye ekleniyor.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —