ZEYTIN AGAÇLARINDAN MEKTUP VAR

ZEYTIN AGAÇLARINDAN MEKTUP VAR

Balikesir'in Burhaniye ilçesi, Pelitköy'de asirlik zeytin agaçlarinin bulundugu ve vatandaslarin mesire yeri olarak kullandiklari arazinin vakiflar tarafindan turizm amaçli otel yapilmak üzere ihaleyi çikarilmasina tepkiler sürüyor.

Balikesir Vakiflar Bölge Müdürlügü 24 bin metre karelik zeytinlik alaninin turizm amaçli kullanilmak amaciyla geçtigimiz günlerde ihalesinin duyurusunu yapmisti. Bölgede yasayan vatandaslar ve çevre platformu ihalenin iptal edilmesi amaciyla basin açiklamasiyla özellestirmeye karsi çikarak tepkilerini dile getirdi. Atalarindan kalan asirlik zeytin agaçlarinin çocuklarina kalmasini isteyen ve zeytinin baskenti Burhaniye’nin böyle bir satisi hak etmedigini belirten Avukat Filiz Sonsuz’un Burhaniye Çevre Platformu, Kazdaglari Dogal ve Kültürel Varliklari Koruma Kurulu, Gömeç Çevre Platformu adina okudugu ortak açiklama söyle:

“'EY  INSANOGLU, 6  Nisan Sali günü saat 14:00’de Balikesir’de yapilacak ihale ile içinde bulundugunuz bu zeytinlik alan turizm alani olarak otel ve günübirlik konaklama alani yapilmak üzere ihale ile kiralanacak. Ihale dosyasina göre bizlerden  tasinabilir olanlari tasinacak, çesitli nedenlerle tasinamayanlari ise kesilip “ODUN” olarak degerlendirilecek. Kapiniza dayanan kuraklik nedeni ile bizlere ve yesile hava kadar ihtiyaç duydugunuz bu dönemde bizlerin kesilmesi  sizler  için intihar, biz zeytin agaçlari  için cinayettir.

Sesimize ses, nefesimize soluk olun.  Ihalenin yapilmasini engelleyin. Bizleri bu zulümden kurtarin!”