Meteoroloji'den 9 Mart hava durumu tahminleri

Meteoroloji

Meteoroloji Genel Müdürlügü' nden alinan son bilgilere göre; ülkemizin güney ve dogu kesimlerinin parçali ve yer yer çok bulutlu, Mugla, Aydin, Denizli, Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Antalya' nin bati kiyilarinin yagmur ve saganak yagisli geçec

HAVA SICAKLIGI:       Kuzey, iç ve bati kesimlerde 2 ila 4 derece artacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi tahmin ediliyor.

RÜZGAR:                    Genellikle bati ve güneybati, zamanla Marmara ve Ege'de kuzey yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esecegi tahmin ediliyor.

ÇIG UYARISI:              Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'nun güneydogusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çig olusma tehlikesine karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

ILLERIMIZDE HAVA

EDIRNE °C, 15°C        Az bulutlu

ISTANBUL °C, 13°C    Az bulutlu

KIRKLARELI °C, 14°C Az bulutlu

KOCAELI °C, 15°C     Az bulutlu

A.KARAHISAR °C, 13°C Parçali bulutlu

DENIZLI °C, 17°C       Parçali ve çok bulutlu ögle ve aksam saatlerinde saganak yagisli

IZMIR °C, 19°C          Paçali yer yer çok bulutlu

MANISA °C, 19°C     Parçali bulutlu

ADANA °C, 20°C     Parçali bulutlu

ANTALYA °C, 19°C   Parçali ve yer yer çok bulutlu, ögle ve aksam saatlerinde bati kiyilari saganak yagisli

HATAY °C, 18°C       Parçali ve çok bulutlu, bugün (Sali) aralikli saganak yagisli

ISPARTA °C, 14°C    Parçali bulutlu

ANKARA °C, 12°C    Az bulutlu

ÇANKIRI °C, 12°C    Az bulutlu

ESKISEHIR °C, 13°C Az bulutlu

NEVSEHIR °C, 11°C  Az bulutlu

BOLU °C, 12°C        Az bulutlu

DÜZCE °C, 16°C     Az bulutlu

KASTAMONU °C, 11°CAz bulutlu

ZONGULDAK °C, 11°C Parçali ve az bulutlu

AMASYA °C, 15°C     Parçali ve az bulutlu

RIZE °C, 11°C              Parçali bulutlu

SAMSUN °C, 12°C     Parçali ve az bulutlu

TRABZON °C, 11°C    Parçali bulutlu

ERZURUM °C, 1°C     Parçali ve az bulutlu

HAKKARI °C, 6°C     Parçali bulutlu

KARS °C, 1°C            Parçali ve az bulutlu

VAN °C, 6°C            Parçali bulutlu

DIYARBAKIR °C, 16°CParçali ve az bulutlu

GAZIANTEP °C, 16°C Parçali bulutlu

SIIRT °C, 14°C           Parçali ve az bulutlu

SANLIURFA °C, 19°CParçali ve az bulutlu

DENIZLERDE HAVA

KARADENIZ              Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu; Rüzgar: Bati Karadeniz’de dogu ve kuzeydogudan, sabah saatlerinde güneybatidan, batisi kuzeybatidan 3 ila 5, gece saatlerinde 6; Dogu Karadeniz’de dogu ve güneydogudan, sabah saatlerinde güneybatidan, dogusu kuzeydogudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, batisi yer yer 2,0 m, Görüs: Iyi.

MARMARA               Hava Durumu: Parçali ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli; Rüzgar: Dogu ve kuzeydogudan 3 ila 5, aksam saatlerinden itibaren 6, sabah saatlerinde güneydogudan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,0 m, aksam saatlerinden itibaren yer yer 1,5 m; Görüs: Iyi, pus aninda orta; sis aninda zayif.

EGE                          Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, ögle ve aksam saatlerinde Güney Ege’nin güneyi saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli; Rüzgar: Kuzey Ege’de dogu ve kuzeydogudan 3 ila 5, aksam saatlerinden itibaren kuzeyi yer yer 6; Güney Ege’de dogu ve güneydogudan, sabah saatlerinde geneli ile gece saatlerinde kuzeyi kuzeydogudan 3 ila 5, aksam saatlerinden itibaren güneyi 6 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5 m, yer yer 2,5 m; Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

AKDENIZ                   Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, Bati Akdeniz’in batisi ile Iskenderun Körfezi saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli; Rüzgar: Bati Akdeniz’de dogu ve kuzeydogudan, batisi güneydogudan, aksam saatlerine kadar güneybatidan 3 ila 5, aksam saatlerinden itibaren batisi 6; Dogu Akdeniz’de bati ve güneybatidan 2 ila 4, gece saatlerinde kuzeydogudan 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Bati Akdeniz’in batisi yer yer 2,5 m, Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

VAN GÖLÜ               Hava Durumu: Parçali ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu; Rüzgar: Bati ve güneybatidan, gece saatlerinde kuzeybatidan 3 ila 5, ögle saatlerinden sonra yer yer 6 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 0,75 m, ögle saatlerinden sonra yer yer 1,0 m; Görüs: Iyi, pus aninda orta.